Prota, Lagos’da Düzenlenen Nijerya – Türkiye İş Forumuna Katıldı

17 Ağustos 2018

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda düzenlenen Nijerya Ticaret Heyeti, 1-2 Ağustos tarihlerinde ülkenin ticari başkenti Lagos'ta gerçekleştirildi. Heyet kapsamında düzenlenen Türkiye-Nijerya İş Forumu ve ikili iş görüşmelerine Nijerya iş insanları rekor düzeyde ilgi gösterdi.

Nijerya pazarında yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla gerçekleştirilen foruma, Prota’yı temsilen İş Geliştirme Yöneticisi Gianni Berk Kubin ve Global Satış Direktörü Coşkun Dolanbay katıldı. Ekinlik süresince mevcut ProtaStructure kullanıcıları ile de görüşen ikili, ProtaStructure’ın Nijeryalı mühendislere kattığı değeri ve mevcut pazarda Prota’dan beklentilerin neler olduğunu kullanıcılardan dinleme fırsatı yakaladı.

Forum ile ilgili konuşan Dolanbay, Nijeryalı mühendisler ile Prota arasında her zaman gönül bağı olduğunu ve bu forum sayesinde onlar ile biraraya gelebilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

“ProtaStructure, eski adıyla Probina Orion, Nijerya pazarında neredeyse tüm inşaat mühendislerinin bildiği ve yakından takip ettiği bir program. Bu yıl Nijerya’yı ikinci kez ziyaret ediyoruz ve burada bize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Buradaki mühendislerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlarındaki rekabet güçlerini ve başarılarını arttırmalarına katkıda bulunmak bölgede belirlediğimiz ana hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmada büyük yol kat ettiğimizi görmek bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Prota, Nijerya pazarındaki varlığını ve hizmetlerini önümüzdeki yıllarda da sürdürecektir.” dedi.

Nijerya seyahati sırasında, Dolanbay ve Kubin Nijerya İnşaat Mühendisleri Birliği Başkanı (NSE – Nigeria Society of Civil Engineers) Mokuolu Adekunle ile de görüşme fırsatı yakaladı. Adekunle, Prota’nın Nijeryalı mühendislere sağladığı hizmetlerden ve sunduğu katkılardan ötürü şükranlarını dile getirdi.